Leander Dendoncker opgeroepen voor tweeluik van Rode Duivels

Leander Dendoncker, hier in een poging om De Camargo van de bal te zetten, is opgeroepen voor de twee komende interlands van de Rode Duivels. © BELGA
Redactie KW

Bondscoach Marc Wilmots heeft vrijdag een selectie met 25 namen bekendgemaakt met het oog op de stages in Knokke en Bordeaux, de oefenmatch tegen Frankrijk (7/6) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Wales (12/6).

Anderlecht-youngsters Youri Tielemans en Leander Dendoncker uit Passendale zijn voor het eerst opgeroepen. Hun ploegmaat Steven Defour is er dan weer niet bij. Ook Michy Batshuayi, Laurent Ciman en Thomas Vermaelen ontbreken, net als de geschorste Vincent Kompany.

De Rode Duivels trekken eind mei op ministage naar Knokke. De eerste week van juni zitten ze op stage in het Franse Bordeaux. De stages kaderen in de voorbereiding op de EK-kwalificatiepartij van vrijdag 12 juni in Cardiff tegen Wales, waar België tegen Gareth Bale en co om de leidersplaats in EK-kwalificatiegroep B strijdt. Beide landen staan momenteel samen aan de leiding met elf punten uit vijf duels.

Na de stage in Knokke nemen de Duivels het vliegtuig naar Frankrijk, waar ze op het oefencomplex van eersteklasser Girondins de Bordeaux zullen trainen. Vervolgens reizen ze naar Parijs, want om de stage af te sluiten sparren de Belgen op 7 juni (21u) in het Stade de France tegen Frankrijk. Na de partij volgt de terugkeer naar België, op dinsdag 9 en woensdag 10 juni traint de selectie in Anderlecht en donderdag wordt er naar Cardiff afgereisd.

(Belga)