Late treffer bezorgt Torhout KM zege tegen SK Halle

30/04/17 om 21:48 - Bijgewerkt om 21:47

Zowel Torhout als Halle hadden nog weinig te winnen in deze competitie. In een weinig begeesterende wedstrijd wisten de KM'ers toch één doelpunt aan een resem kansen over te houden. Voldoende om de drie punten op zak te steken.

Late treffer bezorgt Torhout KM zege tegen SK Halle

Marvin Turcan, uiterst rechts op dit archiefbeeld, scoorde de enige treffer van de wedstrijd. © VDB

De Torhoutenaren konden voor deze slotpartij niet rekenen op de geschorsten Haghedooren-Cordie, het centrale duo achteraan. Taak die door Depoorter en de debuterende Maes voor hun rekening namen. Topschutter Mputu was geblesseerd en beleefde zijn afscheid aan de Velodroom vanuit de tribune. Turcan en Hollevoet kregen vooraan het gezelschap van de eveneens debuterende jongere Jaron Vanderhaegen, die het er niet slecht vanaf bracht. Vóór aanvang van de wedstrijd werden de acht afscheidnemende KM-spelers en T2 Didier Crombez gehuldigd en bedankt voor hun inzet. Enkel Lannoo werd nog een laatste afscheidsmatch gegund, want trainer Deschodt opteerde er voor om jongeren van het grote werk te laten proeven. Het resulteerde in het inschrijven van zes beloften op het wedstrijdblad.

Meeste ijver

Halle, dat al tot de degradatiestrop was veroordeeld, legde in de eerste helft het meeste ijver aan de dag om waardig van de tweede amateursklasse afscheid te nemen. Doelman Olievier bevestigde in de eerste twintig minuten zijn beresterke campagne met twee schitterende reddingen. Een eerste maal toen na 8 min. Buscema van dichtbij uithaalde. De KM-goallie was na 18 min. terug paraat op een stevig afstandsschot van Amazou. De Velodroom-jongens hadden wat tijd nodig om het wedstrijdritme te pakken te krijgen. De doelpogingen in de eerste periode van de Torhoutenaren bleven beperkt tot een voorzetbal van Vanderhaegen tegen de lat en een kopbal van de debutant in het zijnet.

Elk een helft

Na de rust werden de rollen omgedraaid en waren het de Torhoutenaren die voor de doelkansen tekenden. Het schot na een dik uur van Vanderhaegen strandde op de deklat en pogingen van Frutos, Turcan en Hollevoet waren te zwak om doelman Bourlard voor onoverkomelijke problemen te stellen. De twee bezoekende kansen na de rust nam Amazou voor zijn rekening. De Halle-speler krulde na 65 min. een leuke afstandsbal over en zag doelman Olievier na 71 min. zijn vrijschopbal over de deklat tikken.

Nadat de bezoekende goallie na 79 min. op al zijn kunnen een beroep moest doen om een vrijschopbal van Frutos uit zijn doelvlak te houden en minuten later een afstandsschot van de ingevallen Van Daele pareerde, moest hij zich drie minuten vóór tijd toch gewonnen geven. Turcan zette een kleine solo-actie in de bezoekende verdediging op, vond een dankbaar aflossingspunt in Goddeeris en knalde het teruggevertje uiteindelijk hard in doel.

Met deze zuinige zege boekten de KM'ers hun derde thuisoverwinning van 2017 en missen met hun negende klassementsstek nipt hun vooraf beoogde doelstelling van de linkerkolom.

Jesse Mputu naar Knokke

"Een eindeseizoenswedstrijd die toch gekruid werd met heel wat kansen. Zowel Halle als wij probeerden te voetballen. Het leverde kansen op, maar de afwerking bleef in gebreke", analyseerde Torhout-trainer Allan Deschodt achteraf. "Ik ben bijzonder tevreden over de verrichting van de jongeren. Wel moeten we de omstandigheden voor ogen houden. Het was een wedstrijd zonder druk en er kon ontspannen worden gevoetbald. Maes en Bonte worden zeker al opgenomen in de A-kern voor volgend seizoen."

Jesse Mputu verlaat Torhout KM voor Royal Knokke FC.

Jesse Mputu verlaat Torhout KM voor Royal Knokke FC. © VDB

Het meest spraakmakende nieuws achteraf was dat Jesse Mputu uiteindelijk niet naar Sporting Châtelet zou trekken, maar kiezen voor kampioen FC Knokke.

(Marc Beke)

Torhout KM - SK Halle 1-0

Torhout KM: Olievier, Depoorter, Maes, Willems, Goddeeris, Lannoo (72' Van Daele), Theetaert (46' Bonte), Frutos, Hollevoet, Vanderhaegen (64' Callewaert), Turcan

Doelpunt: 87' Turcan 1-0

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!