L’histoire se répète ? KV Oostende won acht jaar geleden in Anderlecht (dat toen ook net zijn trainer ontslagen had)

Besnik Hasi is gewaarschuwd © BELGA
Redactie KW

Anderlecht bevestigde maandagmorgen het ontslag van trainer John van den Brom. Hij wordt opgevolgd door Besnik Hasi en die mag het zaterdag opnemen tegen KV Oostende. Acht jaar geleden won KV Oostende met 0-1 op Anderlecht, dat toen ook net zijn trainer had ontslagen had.

Februari 2005. Hugo Broos wordt afgedankt als trainer van Anderlecht en zijn opvolger heet Frank Vercauteren. Zijn eerste wedstrijd wordt een makkie : thuis tegen hekkensluiter KV Oostende. Het rampscenario voltrekt zich echter voor Anderlecht, want bij zijn debuutmatch verliest Vercauteren met 0-1 van de hekkensluiter. KV Oostende degradeert dit seizoen, Anderlecht komt (drie!) puntjes tekort voor de titel.

Acht jaar later zit KVO Opnieuw in eerste en op de laatste speeldag trekt Oostende naar Anderlecht. En opvallend : opnieuw ontslaat Anderlecht zijn trainer voor de match. John van den Brom moet het ontgelden na de nederlaag tegen staartploeg Leuven en Besnik Hasi neemt over. Hij is dus gewaarschuwd ! Vooral Frederik Vanderbiest, een RWDM-kind en dus een Anderlechthater, zal erop gebrand zijn om zaterdag te stunten in de hoofdstad.