KVV Coxyde verslaat Patro Eisden met 0-3 en boekt eerste zege ooit in tweede klasse

Het is eindelijk gelukt voor KVVC: blauw-wit won zaterdagavond met ruime cijfers in Limburg, dankzij onder andere twee goals van Darius Hillewaere.

Neotweedeklasser KVV Coxyde beleeft een moeilijk seizoen in de Proximus League. Na een zware heenronde startte ook 2016 in mineur met twee kansloze nederlagen tegen Heist en Geel. Zaterdagavond trokken de troepen van coach Hugo Vandenheede naar het verre Maasmechelen om er te spelen tegen Patro Eisden MM. Het balbezit was eerst vooral voor de thuisploeg, maar de goal viel aan de overkant. Darius Hillewaere kreeg de bal in de grote rechthoek en hij twijfelde niet, KVVC stond op voorsprong: 0-1. De bezoekers groeiden naarmate de wedstrijd vorderde, maar blauw-wit kwam net voor rust wel nog goed weg toen een vrije trap van Patro op de paal strandde.

Ook de tweede helft startte uitstekend voor de Koksijdenaars, want (opnieuw) Hillewaere verdubbelde al snel de score, deze keer op aangeven van Coppin. KVV Coxyde leek op weg naar die historische eerste zege in de Proximus League. Ruim vijf minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop, maar KVVC-doelman Sören Dutoit hield zijn netten schoon. Patro herstelde niet meer van die opdoffer en na de derde treffer van Nicholas Tamsin was de wedstrijd gespeeld, zijn afgeweken vrije trap ging binnen via de dwarsligger. KVV Coxyde boekt dus zijn eerste overwinning ooit in de Proximus League en de hekkensluiter vindt zo opnieuw aansluiting met de andere clubs in tweede nationale. De volgende twee wedstrijden speelt KVVC in het eigen Henri Houtsaegerstadion, tegen Virton en Cercle Brugge.

KVVC: Dutoit, Vandendriessche, Embrechts, Loeters, Mestdagh, Voskanian (85′ Callens), Tamsin, Hillewaere (87′ Simoës), Ternier, Dekuyper, Coppin (82′ Clyncke).

Doelpunten: 12′ en 54′ Hillewaere 0-1 en 0-2, 68′ Tamsin 0-3.