KVV Coxyde verslaat Londerzeel en lijkt op weg naar titel

© VDB VDB

Leider Koksijde won zondagnamiddag tegen Londerzeel met het kleinste verschil.

Op het uur zorgde Tamsin voor de beslissende treffer met een mooi afstandsschot. Eerste achtervolger Deinze verloor op het veld van Dender, Koksijde heeft hierdoor al vijftien punten meer dan de Oost-Vlamingen. KVV Coxyde startte sterk aan de wedstrijd en Londerzeel moest achteruit. Ternier, Hillewaere en Mestdagh kregen de bal er niet in en op slag van rust moest KVVC-doelman Cool de meubelen nog redden met een schitterende save. Ruststand 0-0.

Ook tijdens de tweede helft dicteerde Koksijde de wet. Op het uur legde Ternier de bal af voor Tamsin en die knalde de bal van buiten de rechthoek mooi in de winkelhaak: 1-0. De ingevallen Vandamme werd nog uitgesloten met twee gele kaarten, maar KVVC kwam niet meer in de problemen. Door deze logische overwinning – en de nederlaag van Deinze in Dender – lijkt KVV Coxyde op weg naar de titel in derde klasse A, de kloof bedraagt ondertussen al vijftien punten.