KVV Coxyde verrast en klopt Deinze met 2-0

Francisco Garcia van Koksijde laat Gert Van Walle van Deinze ter plaatse. © VDB

Twee treffers na de pauze volstonden voor KVVC om verdiend te winnen van de Oost-Vlamingen.

Speler-trainer Jamaïque Vandamme was nog steeds niet volledig hersteld van zijn kuitblessure, hij zette zichzelf wel voor het eerst opnieuw op het scheidsrechtersblad. KVV Coxyde begon goed georganiseerd en de bezoekers startten inspiratieloos aan de wedstrijd. De 0-0-ruststand was de logische conclusie na een erg matige eerste helft.

Na de pauze was het KVVC dat op zoek ging naar de voorsprong. Loisel mikte een eerste kans over. Deinze probeerde af en toe voor wat dreiging te zorgen, maar Janssens en Mezine slaagden er niet in om Ampe te verontrusten. Iets voor het uur klom de thuisploeg verdiend op voorsprong na een lang uitgesponnen tegenaanval. Het was Garcia die de score kon openen. KVVC bleef komen en opnieuw Garcia kopte voorlangs. Niet veel later mikte Diakho over. Tien minuten voor affluiten zorgde Rabbi Figueira voor de verlossing – ook dankzij de knullige reactie van de bezoekende doelman: 2-0.

Deinze reageerde met steriele druk, maar kon geen slotoffensief meer ontwikkelen. KVV Coxyde boekt zo een onverwachte, maar verdiende overwinning en het maakt zo een sprong naar de dertiende plaats in het klassement. Zaterdagavond trekt blauw-wit naar Oudenaarde.