KVV Coxyde verliest ongelukkig tegen Lommel United

Karel Ternier van Koksijde met het hakje voor Lucas Schoofs van Lommel. © VDB

KVVC verdiende minstens een punt tegen de Limburgers, maar blauw-wit morste met de kansen: het werd 0-1.

Tijdens het eerste half uur viel er weinig doelgevaar te noteren in het Henri Houtsagerstadion. Tien minuten voor de pauze testte bezoeker Ansah voor het eerst de vuisten van doelman Dutoit, KVVC prikte een eerste keer via Millimono. Plots viel er een doelpunt uit de lucht. Ansah verlengde de bal mooi naar Dylan De Belder en de spits legde de bal keurig in de linkerhoek: 0-1 na 37 minuten – meteen ook de stand aan de rust.

Lommel United kwam scherp uit de kleedkamers en binnen de minuut moest Dutoit al een bal ontzetten. Daarna ging KVVC voluit op zoek naar de gelijkmaker. Rond het uur moest Lommel-doelman Pirard redding brengen op een knappe volley van Dekuyper en een kwartier later volgde een dubbele reuzenkans voor de Koksijdenaars – zowel Simoës en Mahau botsten op een ijzersterke Pirard. Tien minuten voor affluiten knalde de bedrijvige Mahau opnieuw op de vuisten van de bezoekende doelman. De druk nam toe en vijf minuten voor het einde plaatste kapitein Karel Ternier een vrije trap op de onderkant van de dwarsligger: pech voor KVVC, dat bleef komen. Twee minuten later knalde Simoës van dichtbij hoog over na een mooie actie van Clyncke. Ondanks het slotoffensief veranderde er niets meer aan de score, een zure nederlaag voor KVV Coxyde dat laatste blijft in de Proximus League. Volgende zaterdag volgt de zware trip naar Antwerp.