KVV Coxyde verliest ondanks voorsprong aan de pauze met 4-1 bij ASV Geel

Ousmane Diakho bracht zijn ploeg op voorsprong. © VDB

KVVC speelde zondag een sterke eerste periode, maar een vermijdbare tegengoal luidde de ondergang in.

Speler-trainer Jamaïque Vandamme speelde niet mee, hij ondervindt nog steeds te veel hinder aan de linkerkuit. Tijdens de eerste helft deden zijn jongens het niet onaardig en Geel-goalie Yves Lenaerts moest na ruim een kwartier alles uit de kast halen om Ousmane Diakho van de openingsgoal te houden. KVVC kwam na 34 minuten verdiend op voorsprong via diezelfde Diakho. Daarna verzuimden de bezoekers zelfs om een tweede keer te scoren: ruststand 0-1.

Na nog geen tien minuten in de tweede helft stond het al gelijk na een foutje van doelman Sévane Flandrinck. Die zure gelijkmaker zorgde voor vertrouwen bij ASV Geel en KVVC moest achteruit. In het laatste kwart van de wedstrijd zorgden Koita, Karadayi en De Norre vanop afstand of na een omschakeling voor de (te) zware eindcijfers. Zaterdag speelt KVV Coxyde thuis tegen Excelsior Virton. (DD)

ASV Geel – KVV Coxyde 4-1.

KVVC: Flandrinck, Salem-Ngabou, Somay, Ntika Bondombe, Gnanko, Kwani, Vanhaeren (70′ Kassambala), Gaci (60′ Blanckaert), Loisel, Garcia (84′ Hakimi), Diakho.

Doelpunten: 34′ Diakho 0-1, 53′ Bangoura 1-1, 67′ Koita 2-1, 82′ Karadayi 3-1, 85′ De Norre 4-1.

Gele kaarten: 7′ Gaci, 18′ Haagen, 80′ Ntika Bondombe.