KVV Coxyde verliest nipt van Westerlo

© VDB

Neotweedeklasser KVV Coxyde maakte een goede indruk tegen Westerlo, maar het ging toch nog onderuit in de slotfase.

Voor de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen zakte KVVC af naar Eernegem. Nieuwkomers Dutoit, Coppin, Kabba-Modou, Callens en Clyncke stonden meteen aan de aftrap. Ook tester Mbenti mocht starten. Een 200-tal bezoekers zagen dat eersteklasser Westerlo het meeste balbezit had in een kansarme eerste helft. De Kempenaars kwamen op voorsprong via Molenberghs in de 37e minuut. Op slag van rust kreeg Westerlo een lichte strafschop: Aoulad botste op de debuterende KVVC-doelman. Ruststand 0-1.

Nipt verlies

Na de pauze bleven tester Mbenti, Diallo, Tamsin en Loeters in de kleedkamers. Bailleul, Bataille, Simoës en Hillewaere kwamen in hun plaats. KVV Coxyde speelde een betere tweede helft, maar er vielen opnieuw weinig kansen te noteren tot Coppin scoorde op aangeven van Ternier: 1-1 na 50 minuten. De wedstrijd kabbelde voort en de vele wissels – Lagrou, Claeys en Mouton kregen ook nog speelminuten – zorgden niet voor meer doelgevaar. Twee minuten voor affluiten scoorde Westerlo dan toch nog via Koffi, meteen goed voor de 1-2-eindstand.