KVV Coxyde verliest met zware cijfers tegen hekkensluiter Sprimont

Jamaïque Vandamme (archieffoto) viel gewond uit tijdens de opwarming. © a-VDB

KVVC zat op geen enkel moment goed in de wedstrijd en incasseerde een logische nederlaag: 0-4.

Slecht nieuws voor KVV Coxyde voor de wedstrijd: speler-trainer Jamaïque Vandamme viel gewond uit tijdens de opwarming, Loisel nam zijn plaats in. Toch was het staartploeg Sprimont Comblain dat meteen de betere ploeg was en dat resulteerde in de verdiende openingstreffer van Sahuke. Twee minuten later speelde Ampe matig in op Kwani en die laatste trok aan de noodrem: KVVC moest nog 70 minuten verder met een mannetje minder. Tot overmaat van ramp kopte Dorge Kouemaha (o.a. ex-Club Brugge) Sprimont net voor rust op een geruststellende 0-2-voorsprong.

Ook na de pauze kon KVVC geen vuist maken. De bezoekers bleven voor dreiging zorgen: eerst knalde Dorge Kouemaha nog op de paal, niet veel later stond het 0-3 na een aarzeling van thuisdoelman Ampe. Tien minuten voor affluiten stuitte Kouemaha – weer hij – opnieuw op de staak. Carvalho zorgde wel nog voor een vierde Luikse goal. Stijn Ampe zorgde er met enkele knappe reddingen nog voor dat de schade niet hoger opliep voor KVVC. Volgende week zondag trekken de jongens van Jamaïque Vandamme naar Geel.