KVV Coxyde verliest met te zware cijfers tegen Hamme

Kopduel met Jamaique Vandamme en Yannick Deppé. © VDB

KVVC hield een uur lang gelijke tred met Hamme, maar daarna bleek het klasseverschil toch te groot: 1-5.

KVVC startte goed met mogelijkheden voor Luhaka en Vandamme. Ook Millimono was er enkele keren dicht bij. Ook na de pauze was KVVC minstens de evenknie, maar scoren lukte niet. Op het uur stond het plots 0-1 voor de bezoekers: Dekuyper (ex-KVVC) reageerde alert nadat thuisdoelman Ampe de bal loste. Na de tweede gele kaart van Luhaka was de wedstrijd gespeeld, want Romero verdubbelde een minuut later de score.

Het laatste kwartier was er duidelijk te veel aan voor blauw-wit. Tien minuten voor affluiten scoorde Dekuyper opnieuw: 0-3. In een dolle slotfase scoorde Mariën nog met een knap vluchtschot. Diakho milderde nog namens KVVC en nog geen minuut later scoorde Romero zijn tweede doelpunt van de namiddag: eindstand 1-5, een zwaar verdict voor de thuisploeg. (DD)

KVV Coxyde – VW Hamme 1-5

Doelpunten: 60′ Dekuyper 0-1, 76′ Romero 0-2, 80′ Dekuyper 0-3, 86′ Mariën 0-4, 88′ Diakho 1-4, 89′ Romero 1-5.