KVV Coxyde verliest met het kleinste verschil van Dessel Sport

Karel Ternier (Koksijde) met in de rug Seppe Brulmans. © Coghe

Neotweedeklasser KVVC weet na vier opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag opnieuw wat verliezen is, tegen Dessel Sport verloor blauw-wit ongelukkig met 0-1.

In een gesloten eerste helft hadden de bezoekers de controle, maar KVVC kwam weinig in de problemen. Na 26 minuten zagen de Koksijdenaars hun topschutter Darius Hillewaere uitvallen met een spierblessure. In diezelfde minuut zorgde Dessel Sport voor een tweede uppercut: Kevin Janssens kopte de 0-1 voorbij Sören Dutoit, meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging KVV Coxyde op zoek naar een doelpunt, maar kansen van o.a. Ternier, Clyncke en Dekuyper wilden er niet in. Zeker in het slotkwartier moest Dessel-keeper Wim Kustermans enkele keren de meubelen redden, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Een verdienstelijk KVVC weet dus opnieuw wat verliezen is, dat was al geleden van eind januari. Volgende zondag speelt hekkensluiter Koksijde opnieuw thuis, titelkandidaat AFC Tubize komt op bezoek in het Henri Houtsaegerstadion.