KVV Coxyde verliest met 3-1 op het veld van Lommel United

KVV Coxyde speelde vorige week zondag tegen Deinze © VDB

Ook de dertiende wedstrijd bracht geen geluk voor KVVC, blauw-wit verloor met 3-1 aan de Gestelsedijk.

KVVC startte met hetzelfde elftal dat vorig weekend een punt pakte tegen Deinze. Karel Ternier zat zijn tweede schorsingsdag uit en Maxim Bailleul ontbrak wegens een paar gekneusde ribben.

Volgens scheidsrechter Bert Put leken de uitrustingen van beide ploegen te veel op elkaar. Daarom trad KVVC aan in de uitshirts van Lommel. KVV Coxyde startte niet onaardig aan de wedstrijd en na ruim 20 minuten stond het op voorsprong. Gelegenheidsaanvoerder Hillewaere lanceerde Millimono en de Fransman trof tegenvoets raak. Slechts vijf minuten later stonden de bordjes al opnieuw gelijk na een kopbaldoelpunt van Bertjens. Op slag van rust misrekende KVVC-doelman Jonas Cool zich en Dylan De Belder liet de unieke kans niet liggen: 2-1.

De Cuyper

Op het uur was de wedstrijd gespeeld. Opnieuw was het De Belder die scoorde voor de thuisploeg, deze keer na een mooie combinatie. Een kwartier voor affluiten miste de ingevallen De Cuyper op een haar na de broodnodige aansluitingstreffer, hij besloot voorlangs. KVVC oogstte opnieuw lof, maar blauw-wit blijft hangen op een vijftiende plaats na alweer een avond zonder overwinning. Lommel United staat nu op een gedeelde zesde plaats.

(DD)

KVVC: Cool, Callens, Vandendriessche (87′ Lagrou), Embrechts, Mestdagh, Simoës, Tamsin, Clyncke, Millimono (71′ De Cuyper), Hillewaere, Dekuyper (65′ Coppin)

Doelpunten: 21′ Millimono 0-1, 26′ Bertjens 1-1, 44′ en 63′ De Belder 2-1 en 3-1