KVV Coxyde verliest met 2-3 van Rupel Boom

Ewout Denys van Boom verdedigt op Karel Ternier. © Foto Bart

Leider KVV Coxyde heeft zondagnamiddag een slechte zaak gedaan in de strijd om de titel. De blauw-witten leden een pijnlijke thuisnederlaag tegen Rupel Boom: 2-3.

Door deze nederlaag bedraagt het verschil tussen leider KVVC en titelconcurrent Deinze nog slechts vier punten en dat op drie speeldagen van het einde. De Oost-Vlamingen wonnen gisterenavond in extremis op het veld van Torhout.

Het begon nochtans goed voor de Koksijdenaars, want Karel Ternier opende de score na 18 minuten met een kopbal. Halfweg de eerste helft legde de scheidsrechter de bal op de stip voor Rupel Boom, thuisdoelman Jonas Cool pakte de strafschop van Kil. Het was slechts uitstel van executie, want de bezoekers kwamen voor het rustsignaal nog op gelijke hoogte via Denys.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor KVVC. Na nog geen twee minuten zorgde Kil voor de 1-2 na een misrekening van thuisdoelman Cool. Koksijde kreeg niet veel later een strafschop, kapitein Ternier zorgde voor de gelijkmaker. Koksijde ging op zoek naar de winnende treffer, maar na ruim een uur spelen scoorde Put opnieuw voor Rupel Boom. Koksijde was niet meer bij machte om de wedstrijd om te buigen en doet een slechte zaak in de titelstrijd.