KVV Coxyde verliest met 2-0 op het veld van kersvers leider Tubize

Karel Ternier (rechts), hier op archiefbeeld, pakte een kwartier voor tijd rood. Coxyde kon geen vuist meer maken en ging met 2-0 onderuit bij Tubeke. © VDB
Redactie KW

Ook na elf wedstrijden blijft KVVC achter zonder overwinning, Koksijde verloor zaterdagavond op het veld van Tubize.

KVV Coxyde hield goed stand tijdens de aanvangsfase en het kreeg zelfs de eerste grote kans. Millimono stuitte – oog in oog – op thuisdoelman Beunardeau. De thuisploeg was de betere ploeg en halfweg de eerste helft stond het 1-0 voor Tubize. Fennouche verzilverde een voorzet van op rechts na een individuele fout bij de bezoekers.

Ook na de pauze bleven de Koksijdenaars het goed doen, ondanks de stijgende druk vanwege de Waals-Brabanders. Een kwartier voor het einde stonden er twee wissels klaar bij KVVC, toen plots kapitein Karel Ternier rood kreeg na een onbesuisde ingreep. Niet veel later besliste Diallo de wedstrijd in het voordeel van Tubize. Daarna zorgde doelman Jonas Cool ervoor dat de schade niet hoger opliep. KVVC blijft – na elf wedstrijden – achter zonder zege, terwijl Tubize de koppositie pakt na het puntenverlies van Antwerp. (DD)

AFC Tubize – KVV Coxyde 2-0

KVVC: Cool, Clyncke, Embrechts, Vandendriessche, Mestdagh, Simoës (80′ Callens), Tamsin, De Cuyper (67′ Hillewaere), Ternier, Millimono (80′ Coppin), Dekuyper.

Doelpunten: 21′ Fennouche 1-0, 79′ Diallo 2-0.

Gele kaart: 44′ Embrechts

Rode kaart: 75′ Ternier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier