KVV Coxyde strandt op zucht van eerste zege

Doelman Tom Vandenberghe van Deinze heerst in zijn luchtruim. © VDB

KVVC leek zondagnamiddag op weg naar de drie punten tegen Deinze, maar in de slotfase verpestte Jorn Vermeulen het feest: 2-2.

Karel Ternier was geschorst bij KVVC, Darius Hillewaere was hierdoor de gelegenheidsaanvoerder. Ook Callens mocht starten bij de thuisploeg, hij stond rechtsachter. De openingsfase was voor Deinze. Al na een minuut moest doelman Cool de meubelen redden voor KVVC. Ook daarna waren de bezoekers de betere ploeg, maar scoren lukte niet.

Na twintig minuten stond het toch verdiend 0-1. Donjet Shkodra knalde de bal heerlijk in de rechterbovenhoek na een mooie individuele actie. Deinze controleerde en prikte af en toe, KVVC moest het spel ondergaan. Millimono stuitte net voor de pauze nog op Vandenberghe, maar de thuisploeg ging rusten met een logische 0-1-achterstand.

KVV Coxyde kwam snedig uit de kleedkamer en al snel sneed Millimono knap naar binnen, maar hij besloot te zwak. Na tien minuten stond het dan toch gelijk: Clyncke plaatste de bal in de rechterbenedenhoek na een snelle collectieve omschakeling. KVVC duwde door en uitblinker Millimono zorgde voor de 2-1 met een droge, overhoekse knal. Simoës en – opnieuw – Millimono kwamen nog dicht bij de derde Koksijdse treffer.

Daarna ging het tempo omlaag en een matig Deinze kon niet veel meer klaarmaken. In de laatste minuut scoorden de Oost-Vlamingen dan toch de gelijkmaker, Jorn Vermeulen volgde goed op een vrije trap. Eindstand 2-2.

KVV Coxyde – SK Deinze: 2-2

KVVC: Cool, Callens (82′ Bailleul), Vandendriessche, Embrechts, Mestdagh, Simoës, Tamsin, Hillewaere (87′ Voskanian), Millimono, Clyncke, Dekuyper (80′ Coppin).

Doelpunten: 20′ Shkodra 0-1, 55′ Clyncke 1-1, 61′ Millimono 2-1, 89′ Vermeulen 2-2.