KVV Coxyde pakt tweede punt tegen KSK Heist

In een aangename wedstrijd haalde de thuisploeg twee keer een achterstand op, het werd 2-2.

Tijdens het openingskwartier was er weinig doelgevaar, het eerste prikje kwam van de bezoekers: doelman Dumesnil reageerde alert. Daarna dreigde KVV Coxyde via (bijna) Simoës en Hillewaere. KSK Heist kwam halfweg de eerste helft op voorsprong nadat Boulaouali binnen tikte aan de tweede paal. Niet veel later stond het al gelijk dankzij de snelle De Cuyper, hij schoof de bal mooi voorbij de bezoekende goalie. Ruststand 1-1.

Mahau meteen gevaarlijk

KVVC startte de tweede helft met twee nieuwe gezichten: Clyncke en debutant Mahau. Die laatste was meteen gevaarlijk, hij kopte naast. De Cuyper stuitte niet veel later op doelman Brughmans. Op het uur kregen de bezoekers een penalty en het stond 1-2. Heist liet de 1-3 liggen en niet veel later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht nadat Grant zijn eigen doelman versloeg. KVV Coxyde ging nog op zoek naar een derde treffer, maar De Cuyper en Mahau kwamen niet meer tot scoren. Koksijde staat na dit logische gelijkspel gedeeld 15de met twee punten. Ook Heist kon nog niet winnen en staat een plaatsje hoger met drie punten.

(DD)

KVV Coxyde: Dumesnil, Vandendriessche, Bailleul, Petrovic, Bataille, Simoës (46′ Mahau), Embrechts, Tamsin, Ternier, De Cuyper (77′ Coppin), Hillewaere (46′ Clyncke).

KSK Heist: Brughmans, Van Den Bergh, Buekers, Tambeur, Grant, Wijns (31′ Segers), Luckermans, Boulaouali, Webers, Luckermans (56′ Van Goethem), Reangelo, Van Asch.

Doelpunten: 25′ Boulaouali (0-1), 33′ De Cuyper (1-1), 59′ Webers (1-2, pen.), 65′ Grant (2-2, own-goal).