KVV Coxyde pakt oververdiend punt tegen Oosterzonen: 1-1

Jamaique vandamme, de KVVC-kapitein, verraste de bezoekende doelman in de korte hoek © VDB

KVVC verdiende zelfs meer dan het 1-1-gelijkspel, maar de blauw-witten morsten met de kansen.

Bij de thuisploeg stond doelman Sévane Flandrinck voor het eerst tussen de palen, ten koste van Stijn Ampe. KVV Coxyde speelde een sterke eerste helft en versierde enkele mooie kansen, maar Millimono en Misiatu Nzumbi scoorden niet. Tot overmaat van ramp voor KVVC viel de goal aan de overkant via Fallou Fall: 0-1 op het halfuur.

Ook na de pauze ging KVV Coxyde op zoek naar die goal: Diakho en Vandamme kwamen enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Zeven minuten voor affluiten was het dan toch eindelijk raak. Een inworp van Dante Blanckaert belandde bij Jamaïque Vandamme en de KVVC-kapitein verraste de bezoekende doelman in de korte hoek: 1-1, meteen de eindstand. Voor de Koksijdenaars is dit het eerste punt in het Henri Houtsaegerstadion. Zaterdagavond trekt KVVC naar (White Star) Brussel.