KVV Coxyde maakt indruk tegen Cappellen

Karel Ternier zorgde voor de 2-0. (Foto Bart) © VDB

Neotweedeklasser KVV Coxyde won zaterdagnamiddag met 4-0 tegen FC Cappellen, vooral de invallers lieten een sterke indruk na.

De wedstijd begon een kwartier later door het drukke verkeer naar de kust. De bezoekers begonnen scherp, maar KVVC-doelman Dutoit reageerde attent. Daarna was KVV Coxyde duidelijk de betere ploeg en blauw-wit zorgde af en toe ook voor dreiging. Na 37 minuten scoorde Nathaniel Lagrou de logische openingsgoal met een mooi afstandsschot. Ruststand 1-0.

Na vijf minuten in de tweede helft stond het al 2-0: kapitein Karel Ternier werkte subtiel af na voorbereidend werk van Tjendo De Cuyper. KVVC domineerde en halfweg de tweede periode besloot de bedrijvige Clyncke op Cappellen-doelman Kristof Maes. Twee minuten later was het dan toch raak. Zico Claeys stond nog maar net op het veld toen hij debutant Embrechts bediende: 3-0. Diezelfde Claeys besloot een kwartier voor affluiten op de paal na een leuk nummertje in de grote rechthoek. In de slotminuut scoorde Zico Claeys dan toch, hij tikte binnen op aangeven van Ternier. (DD)

KVV Coxyde: Dutoit, Petrovic (46′ Loeters), Bailleul (46′ Embrechts), Vandendriessche (46′ Clyncke), Simoës, Ternier, Lagrou (46′ Callens), Coppin (46′ De Cuyper), Bataille (66′ Claeys), Hillewaere, Tamsin.

Doelpunten: 37′ Lagrou 1-0, 50′ Ternier 2-0, 69′ Embrechts 3-0, 89′ Claeys 4-0.