KVV Coxyde krijgt pak rammel van WS Brussels

Hekkensluiter KVV Coxyde kon weinig klaarmaken tegen de te sterke Brusselaars en kreeg forfaitcijfers om de oren. Na een halfuur spelen stond het al 0-4.

Na ruim één minuut stond het al 0-1 nadat Fall de bal over doelman Cool lobde. Niet veel later profiteerde diezelfde Fall na balverlies bij de thuisploeg: 0-2 en de wedstrijd was al gespeeld. De eerste helft was nog niet eens halfweg toen de alomtegenwoordige Fall de 0-3 op een presenteerblaadje aanbood aan Joachim. Vijf minuten daarna pegelde Joachim de bal vanop 40 meter voorbij de thuisdoelman en het stond 0-4. Net voor de rust onthield scheidsrechter Davy Scroyen de thuisploeg een penalty na een fout op Mahau.

Hillewaere is terug

In een totaal overbodige tweede helft kon KVV Coxyde geen vuist meer maken. Tot overmaat van ramp verschalkte Embrechts nog zijn eigen doelman. Tamsin trof daarna nog de dwarsligger, maar aan de stand veranderde niets meer. Positief voor KVVC was wel de terugkeer van topschutter Darius Hillewaere en het debuut van beloften Remko Germonpre en Jelle Rabaeys. Volgende zaterdag trekken de Koksijdenaars naar Roeselare voor de slotspeeldag in de Proximus League.

(DD – foto VDB)

KVV Coxyde – White Star Brussels 0-5

KVVC: Cool, Callens, Vandendriessche, Embrechts (80′ Rabaeys), Mestdagh, Simoës (63′ Hillewaere), Voskanian, Mahau (73′ Germonpré), Tamsin, Ternier, Millimono.

Doelpunten: 1′ en 6′ Fall 0-1 en 0-2, 19′ en 23′ Joachim 0-3 en 0-4, 55′ Embrechts 0-5.