KVV Coxyde kent offday en gaat 3-0 onderuit bij Virton

Jean-Francois Mbuba kwam vorig seizoen uit voor KSV Roeselare. (Foto a-RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Jean-Francois Mbuba (ex-KSV Roeselare) besliste met twee doelpunten de wedstrijd.

KVV Coxyde moest zaterdag om 18 uur aantreden in Virton, meteen de verste verplaatsing van het nationale voetbal. De spelersbus vertrok al om 10.45 uur om dan rond 13.30 uur een tussenstop te maken om iets te eten. Daarna moesten de spelers nog een 1,5 uur in de bus zitten. Die reis zat blijkbaar in de benen, want na vier minuten stond Virton al 1-0 voor via Jean-Francois Mbuba. De oud-aanvaller van KSV Roeselare was een gesel voor de verdediging en in de 23ste minuut kon hij mistasten in de Koksijdse verdediging afstraffen: 2-0.

Coxyde kon daar weinig tegenover brengen, al werd een haakfout op Ternier in het strafschopgebied van de thuisploeg niet gefloten. Virton was heer en meester en Coxyde kende een offday. In de 80ste minuut werd het nog 3-0. Door deze nederlaag blijft Coxyde achterin het klassement hangen. Woensdag trekt de kustploeg naar Cercle Brugge met als doel een eerste zege in tweede klasse.