KVV Coxyde kansloos met 0-2 onderuit tegen ASV Geel

Hugo Vandenheede zag zijn ploeg opnieuw niet winnen. © VDB

Neotweedeklasser KVVC kon zondagnamiddag opnieuw niet winnen, Geel was baas in het Henri Houtsaegerstadion en won eenvoudig met 0-2.

De bedoeling van de bezoekers was vanaf het begin duidelijk: ASV Geel eiste de bal op en ging op zoek naar een vroege voorsprong. Gielis kopte net naast na 7 minuten en KVVC-doelman Cool moest niet veel later alert reageren op een mooie trap van Jutten. KVV Coxyde – in gele uitrusting – loerde op de tegenaanval, maar tijdens het slotkwartier van de eerste periode drukten de bezoekers opnieuw steviger op het gaspedaal. Eerst vergat Geel-kapitein Christiaens nog om een fout af te straffen, maar op slag van rust zorgde Timo Cauwenberg voor de logische 0-1 met een overhoekse trap.

Meteen na de pauze deelden de Geelse Zotten een nieuwe uppercut uit aan de Koksijdenaars. Terwijl Wout Van Aert zich kroonde tot kersvers wereldkampioen veldrijden, profiteerde Christiaens van geharrewar in de zestien van KVVC: 0-2. De thuisploeg probeerde wel, maar een echte reactie bleef uit. Het was vooral Geel dat gevaarlijk bleef op de counter en enkele keren kwamen de bezoekers nog erg dicht bij een derde treffer. Vooral de ingevallen Van der Heyden toonde zich erg bedrijvig, hij botste tot twee keer toe op de vuisten van een attente thuisdoelman. Het bleef bij 0-2, een nieuwe dreun voor KVV Coxyde dat troosteloos laatste blijft met zeven punten. Volgende week trekken de jongens van Hugo Vandenheede naar Patro Eisden Maasmechelen. (DD)