KVV Coxyde in acute geldnood: spelerscontracten ontbonden

De vreugdetaferelen van 2015, toen VV Koksijde kampioen speelde in derde klasse en naar tweede mocht, liggen intussen ver achter ons. © a-VDB
Redactie KW

Woensdagavond maakte het bestuur van KVV Coxyde bekend dat de spelers per direct mogen uitkijken naar een andere club.

Ruim een week terug weigerde de spelersgroep van KVV Coxyde nog te trainen, omdat de club nog achterstallige lonen moest betalen. Woensdag maakte het bestuur ineens bekend dat de spelers met een semi-profcontract worden vrijgegeven. Lees: die spelers moeten nu plots op zoek naar een andere club. De meeste spelers reageren erg aangeslagen op het nieuws.

Ondertussen circuleren de wildste geruchten over het al dan niet voortbestaan van de voetbalvereniging. Volgens KVVC-voorzitter Rony Hiele is een faillissement niet aan de orde. “We zetten wel een forse stap terug wat betreft het eerste elftal. We vatten het seizoen aan in de hoogste amateurreeks. Het wordt een moeilijk seizoen, dat besef is er. Er moest iets gebeuren om alles beheersbaar te houden, vandaar de ontbinding van de spelerscontracten. Deze stap komt er omdat we voetbal willen blijven aanbieden in Koksijde, weliswaar op een lager niveau.”

(DD)