KVV Coxyde haalt ruime achterstand op tegen Virton: 3-3

Darius Hillewaere zorgde met twee doelpunten voor een puntje voor Coxyde. © Foto Coghe
Redactie KW

KVVC toonde zondagnamiddag karakter tegen Virton. Het vocht terug na een 0-3-achterstand dankzij onder andere opnieuw twee treffers van Darius Hillewaere.

De wedstrijd tussen KVV Coxyde en Excelsior Virton is de verste verplaatsing in het nationale voetbal, maar het waren toch de bezoekers die het meest bij de les waren tijdens de eerste periode. Na een vrij lange studieronde scoorde Virton maar liefst drie keer in ruim vijf minuten tijd. De thuisdefensie zag er enkele keren niet goed uit en de wedstrijd leek gespeeld. Kapitein Karel Ternier zette wel nog een penalty om voor de pauze, na een fout op Darius Hillewaere.

Op het uur reageerde de thuisploeg snel na een inworp en na een vlotte combinatie bracht Ternier de bal voor de goal: Darius Hillewaere werkte keurig af aan de tweede paal. KVVC ging op zoek naar een derde treffer en na een domme fout aan de rand van de grote rechthoek wees scheidsrechter Ken Vermeiren opnieuw naar de stip. Deze keer was het clubtopschutter Hillewaere die de bal voorbij Valette trapte: 3-3. KVVC stevende af op een rampzalige zondagnamiddag, maar pakt dus uiteindelijk toch nog een onverhoopt – maar al bij al logisch – punt. Dankzij dit spectaculaire gelijkspel komen de Koksijdenaars op gelijke hoogte van KSK Heist. Volgende week zondag staat de derby op het programma tegen Cercle Brugge. (DD)

KVV Coxyde – Virton 3-3.

KVVC: Dutoit, Vandendriessche, Loeters (72′ Clyncke), Embrechts, Mestdagh, Simoës, Voskanian, Hillewaere, Ternier, Dekuyper, Coppin (61′ Mahau).

Doelpunten: 29′ Lazaar 0-1, 30′ Romey 0-2, 35′ Dupuis 0-3, 40′ Ternier 1-3 (pen.), 61′ Hillewaere 2-3, 84′ Hillewaere 3-3 (pen.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier