KVV Coxyde geeft dubbele voorsprong weg tegen WS Brussel

Ousmane Diakho opende de score. © VDB

Na een sterke eerste helft verspeelde KVVC twee punten in de slotfase: 2-2.

Er gebeurde weinig tijdens het openingskwartier, maar na twintig minuten onderschepte Diakho plots een te korte terugspeelbal: 1-0 voor KVV Coxyde. Tien minuten later verdubbelde Somay zelfs de score. De enige domper voor KVVC voor het rustsignaal was was de zware hoofdwonde voor Ntika Bondombe, hij werd vervangen door Vanhaeren.

Na de pauze gingen de Brusselaars op zoek naar de aansluitingstreffer, maar na de tweede gele kaart voor Kabous leek de klus geklaard voor KVVC. Speler-trainer Vandamme stuurde Diakho in het straatje, maar die liet de huizenhoge kans liggen. Niet veel later kreeg White Star een lichte strafschop en het stond 2-1. Daarna kregen opnieuw Diakho en Vandamme kansen op een derde Koksijdse treffer, maar het waren de bezoekers die in de slotfase zorgden voor de verrassende gelijkmaker via diezelfde Koffi.

(DD – foto Bart)

KVV Coxyde -White Star Brussel: 2-2

KVVC: Ampe, Somay, Loeters, Ntika Bondombe (40′ Vanhaeren), Salem-Ngabou, Misiatu Nzumbi, Mohammed (43′ Garcia), Kwani, Loisel, Vandamme, Diakho.

Doelpunten: 20′ Diakho 1-0, 32′ Somay 2-0, 74′ (strafschop) en 88′ Koffi 2-1 en 2-2.

Rode kaart: 68′ Kabous (2x geel).