KVV Coxyde gaat voluit voor tweede klasse

Redactie KW

Het bestuur van KVV Coxyde heeft besloten om een licentieaanvraag in te dienen voor tweede klasse. Koksijde is de fiere leider in derde klasse A met ondertussen al vijftien punten voorsprong op eerste achtervolger Deinze. Sportief lijkt promotie naar tweede zeker haalbaar, maar nu wil de club ook officieel die stap zetten.

Het bestuur van KVV Coxyde heeft besloten om de licentieaanvraag in te dienen voor tweede klasse. Woensdagmiddag gaven o.a. KVVC-voorzitter Rony Hiele en burgemeester Marc Vanden Bussche een woordje uitleg over deze beslissing tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Koksijde.

“Uiteraard moet de Belgische voetbalbond nog die aanvraag goedkeuren”, zegt voorzitter Rony Hiele. “We vragen de licentie aan omdat we de financiële middelen hebben gevonden om deze stap te kunnen verantwoorden. Toch willen we geen risico’s nemen en vertrekken we vanuit onze bestaande spelersgroep. Het is niet de bedoeling dat we jarenlang moeten betalen om deze stap te kunnen maken.”

KVV Coxyde gaat voluit voor tweede klasse

Zittend vlnr: Schepen van Sport Dirk Dawyndt – Burgemeester Marcus Vanden Bussche – Voorzitter KVVC Rony Hiele – Zonechef PZ Westkust, HPC Nico Paelinck Staande: lid beheerraad KVVC Henri Subert – Penningmeester Chris Vanheule – CEO KVVC Geert Meesschaert – Ondervoorzitter KVVC Paul Van Laer – Geert Distave

Voorzitter Rony Hiele onderstreept ook het belang van de steun die KVV Coxyde krijgt van het gemeentebestuur van Koksijde. Burgemeester Marc Vanden Bussche is alvast enthousiast. “Voor de uitstraling van Koksijde als sportieve gemeente is dit een uitstekende zaak. De gemeente ontfermt zich over alle infrastructurele werkzaamheden.” Volgens schepen van Sport Dirk Dawyndt zijn de grootste investeringen al gebeurd tijdens de vorige legislatuur. “Het gaat nu vooral over veiligheidsmaatregelen en een nieuwe staantribune.”

(DD)

Lees hierover ook nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen.