KVV Coxyde gaat thuis onderuit tegen FC Knokke

© VDB VDB

Neotweedeklasser KVV Coxyde verloor donderdagavond op eigen terrein van FC Knokke, het werd 1-2.

De thuisploeg maakte van deze wedstrijd gebruik om iedereen voldoende speelgelegenheid te geven. Tester Dumesnil stond tussen de palen en de nieuwkomers stonden aan de aftrap. Tijdens de eerste helft was vierdeklasser FC Knokke zeker niet minder dan KVV Coxyde, dat creativiteit miste. De grootste kans voor de pauze was voor de bezoekers: eerst redde Dumesnil, in de herneming kopte Stroo tegen de paal.

Coach Vandenheede voerde zeven wissels door tijdens de rust. Eerst mikte Karel Ternier net naast en niet veel later werd Hillewaere gehaakt in de grote rechthoek. Ternier zette de strafschop mooi om: 1-0. Knokke reageerde niet veel later met een knappe goal van Stroo en het stond terug gelijk. Een kwartier voor het eindsignaal zorgde Waeghe zelfs voor de winning goal. Een reactie van KVV Coxyde bleef uit. Na de wedstrijd vertrok de kern van KVVC op stage naar het Nederlandse Zutphen, zondag volgt een wedstrijd tegen de Antwerpse eersteprovincialer Wuustwezel.

Facts & figures

KVV Coxyde: Dumesnil, Clyncke (46′ Vandendriessche), Embrechts (46′ Bailleul), Petrovic (46′ Loeters), Bataille (46′ Diallo), Callens (63′ Dildick), Simoës (46′ Hillewaere), T. De Cuyper (57′ Claeys), Lagrou (46′ Tamsin), Kabba-Modou (46′ Ternier), Coppin (74′ Mouton).

Doelpunten: 51′ Ternier 1-0 (penalty), 57′ Stroo 1-1, 73′ Waeghe 1-2.