KVV Coxyde gaat eervol onderuit op de Bosuil

De Great Old lijkt op weg naar de titel in de Proximus League. © DD

Een moedig KVVC kraakte pas na de pauze tegen Antwerp. De Great Old lijkt op weg naar de titel in de Proximus League.

De meer dan 10.000 toeschouwers zorgden voor een uitstekende sfeer op de Bosuil, maar de eerste mogelijkheid was voor KVVC: Dekuyper mikte over na vijf minuten. Daarna namen de Antwerpenaars het commando over. Eerst werd een schot van Limbombé afgeblokt, niet veel later kopte Cornet nipt voorlangs. Ook Colpaert verzuimde om de ban te breken voor RAFC.

KVV Coxyde groeide in de wedstrijd en tien minuten voor de pauze kreeg kapitein Karel Ternier plots een dot van een kans. Helaas voor KVVC bracht thuisdoelman Kudimbana goed redding. Vijf minuten later kreeg diezelfde Ternier opnieuw een mogelijkheid, maar hij kraakte zijn schot. Op slag van rust kwam Antwerp nog erg dicht bij die belangrijke goal, maar de poging van Cornet stierf op de paal, ook de herneming bracht niets op. Ruststand 0-0

KVVC deed aardig mee en ook net na de pauze stak blauw-wit meteen de neus aan het venster, maar de mooie actie van Dekuyper en Tamsin stierf in het zijnet. Daarna nam de thuisploeg het commando definitief over en na tien minuten stond het dan toch 1-0: Joeri Dequevy trapte knap binnen vanuit de draai – weliswaar via de paal. De moedige bezoekers konden niet echt een vuist meer maken en Antwerp nam geen risico’s meer. In de slotfase bezegelde Malsa het lot van KVV Coxyde: 2-0. Dankzij deze zege loopt Antwerp uit in het klassement, de kloof met achtervolger Eupen bedraagt nu drie punten. Een moedig KVVC blijft hekkensluiter in de Proximus League.