KVV Coxyde eervol onderuit in de Beker van België

Aaron Vandendriessche verdedigt op Anthony Knockaert © BELGA
Redactie KW

KVV Coxyde maakte het Standard knap lastig in de Beker van België. De kustploeg droomde even van een stunt, maar verloor uiteindelijk met 2-3. Coxyde blikt terug op een puike prestatie.

Bij KVV Coxyde zat trainer Hugo Vandenheede in de tribune. Hij was geschorst en mocht niet op de bank zitten. Bij de kustploeg waren er geen verrassingen, Standard kwam met een experimenteel elftal afgezakt naar de kust. Onder meer Jelle Van Damme en Christian Brüls begonnen op de bank. De match was aan thuiszijde trouwens al drie weken uitverkocht, in het bezoekende vak waren nog honderd plaatsen over.

Standard verraste met een experimentele opstelling en na een vrijschop kopte verdediger Teixeira de 0-1 binnen. Nog geen minuut later zette de kustploeg de scheve situatie recht. Tjendo De Cuyper aarzelde niet toen hij alleen voor doel kwam : 1-1. De kustploeg groeide in de match, maar Teixeira scoorde al snel een tweede keer. Van dichtbij knalde hij de 1-2 binnen. Standard nam de match in handen met controlevoetbal en Coxyde probeerde vooral te counteren.

De tweede helft begon uitstekend voor KVV Coxyde. Na hands van Teixeira kreeg de kustploeg een penalty. Kapitein Karel Ternier aarzelde niet en nette de 2-2. Standard drong aan en Coxyde moest terug. De Luikenaars versierden heel wat kansen en uiteindelijk was het invaller Christian Brüls die het verlossende doelpunt scoorde : 2-3. Coxyde zette nog een slotoffensief neer, maar kon uiteindelijk niet scoren. De kustploeg gaat eervol uit de Beker van België. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier