KVV Coxyde deelt de punten met Patro Eisden Maasmechelen

Dankzij twee doelpunten van deze Karel Ternier speelde Koksijde gelijk.

KVVC kwam twee keer op achterstand tegen de Limburgers, maar Karel Ternier zorgde voor een verdiend punt.

Doelman Dumesnil verdween uit de basiself voor Sören Dutoit. Niels Mestdagh verving de onfortuinlijke Bataille als linksachter. Koksijde startte het best, maar het was nauwelijks gevaarlijk. Toch verscheen Coppin plots voor doelman Grootaers, maar de spits talmde te lang. Halfweg de eerste helft viel er opeens een goal uit de lucht voor Patro: Lambin scoorde in de korte hoek met het hoofd. Nog geen minuut later reageerde KVVC met een schot van Hillewaere in het zijnet. Kort daarna stuitte diezelfde Hillewaere van dichtbij op Grootaers, in de herneming besloot hij over. Vijf minuten voor de pauze kreeg KVVC dan toch wat het verdiende, bezoeker Janssens verslikte zich en Karel Ternier profiteerde: 1-1, meteen de ruststand.

KVV Coxyde startte inspiratieloos aan de tweede helft en een degelijke Dutoit moest meerdere keren redding brengen op de doelpogingen van de Limburgers. Kort voorbij het uur dreigde Koksijde eindelijk nog eens via Hillewaere en Coppin, maar ze stuitten allebei op de keeper. Een kwartier voor affluiten scoorde paars-wit plots opnieuw nadat een afvallende bal terecht kwam bij Battista. De middenvelder plaatste de bal enig mooi in de verste bovenhoek. KVVC ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar er was te veel afval in het spel. In de slotfase lukte het dan toch voor de thuisploeg na een mooie combinatie: Mestdagh bediende kapitein Ternier: 2-2. Beide ploegen kregen elk nog een kans op de overwinning: eerst moest Dutoit knap redding brengen, niet veel later besloot Clyncke naast. KVV Coxyde speelt dus opnieuw gelijk en blijft veertiende in de stand, Patro Eisden Maasmechelen staat voorlaatste. (DD)

KVVC: Dutoit, Vandendriessche (67′ Clyncke), Petrovic, Embrechts, Mestdagh, Simoës, Tamsin, De Cuyper (76′ Mahau), Ternier, Hillewaere, Coppin (70′ Lagrou).

Doelpunten: 21′ Lambin 0-1, 39′ Ternier 1-1, 75′ Battista 1-2, 86′ Ternier 2-2.