KVV Coxyde debuteert met 1-1-gelijkspel tegen Lierse

Koksijde - Lierse: Nicholas Tamsin van Koksijde schiet de bal voor Charles Ankomah van Lierse uit. © VDB VDB
Redactie KW

Embrechts trapte Coxyde een kwartier voor affluiten op voorsprong, maar Lierse vocht terug en maakte verdiend gelijk in de slotminuut.

Zo’n 1.500 toeschouwers kwamen opdagen voor het debuut van KVV Coxyde in de Proximus League. Bij de thuisploeg begonnen Mestdagh en De Cuyper op de bank, Niels Bataille startte in de basis. De meegereisde Lierse-fans zorgden voor sfeer en ze zagen dat hun team baas was tijdens de openingsfase. KVV Coxyde liep vooral achter een ongrijpbare bal.

De Pallieters dreigden vooral via de 17-jarige Ayoub en Ankomah. Op het kwartier stuitte de bedrijvige Ayoub – na een mooie individuele actie – op Dumesnil, eerder miste hij al een vrije kopkans. KVVC reageerde met een gekraakt schot van Hillewaere. Na 20 minuten testte Ankomah de vuisten van de thuisdoelman. De storm ging maar niet liggen, vooral Ayoub vergat meermaals te scoren. Op slag van rust dreigde KVVC nog via Hillewaere en (bijna) Simoës, maar de thuisploeg mocht heel blij zijn met de 0-0 aan de rust.

Opwindend slot van de wedstrijd

Ook na de pauze was het eerste kansje voor Lierse: Bougrine besloot onbesuisd over. Niet veel later werd KVVC-kapitein Ternier in het straatje gestuurd. Hij bediende Hillewaere, maar die miste de opgelegde kans. De wedstrijd was meer in evenwicht in de tweede helft, maar Lierse kwam rond het uur nogmaals heel dicht bij de openingstreffer: Tahiri mikte een vrije trap prachtig op de onderkant van de lat. Halfweg de tweede periode besloot Ankomah andermaal voorlangs.

Een kwartier voor het einde bediende De Cuyper Embrechts en die kon van dichtbij binnen trappen: 1-0. Lierse was even aangeslagen en de sterk ingevallen De Cuyper sneed mooi naar binnen, hij mikte over. Ook de opgerukte Bataille kreeg nog een kansje, maar hij stuitte op doelman Rondeel. Net voor het eindsignaal scoorden de Pallieters dan toch nog via Ankomah na een combinatie in de grote rechthoek. Woensdag trekt KVV Coxyde naar Seraing United dat vrijdag ging winnen op het veld van Roeselare. (DD)

KVV Coxyde debuteert met 1-1-gelijkspel tegen Lierse
© VDB VDB

KVV Coxyde: Dumesnil, Bataille (83′ Mestdagh), Embrechts, Petrovic, Vandendriessche, Clyncke (64′ De Cuyper), Callens (73′ Coppin), Simoës, Tamsin, Hillewaere, Ternier.

Doelpunten: 75′ Embrechts 1-0, 89′ Ankomah 1-1

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier