KVK Westhoek zet opmars verder

KVK Westhoek verslaat FC Knokke met 1-3 na een collectief sterke prestatie.

Het duurde amper drie minuten vooraleer bezoeker Delneste de score kon openen, na een slordigheid bij de thuisformatie in het uitverdedigen. Onnauwkeurigheid bij de gastheren kenmerkte de hele eerste helft zodat Westhoek kansen in de schoot geworpen kreeg. Westhoek slaagde er aanvankelijk niet in de score te verdubbelen. Six miste zelfs een strafschop. In het derde kwartier werd het alsnog 0-2 via Derrag. Arys zorgde op slag van rust voor hoop in de harten van de plaatselijke supporters doch die werd kort na de kampwissel teniet gedaan. Winnock maakte er toen 1-3 van.

Voor één keer kwam de traditionele Knokse fysische suprematie in het slothalfuur niet tot uiting. KVK Westhoek bleef georganiseerd overeind en hield het eigen doelgebied dicht. De gasten kaapten verdiend de overwinning weg en nestelen zich op positie zes. De heenronde zit erop, Knokke FC voert de rechterkolom aan en telt 23 punten. Een resultaat dat hoe dan ook mag gezien zijn voor de neofieten in bevordering.