KVK Westhoek wint vlot en verdiend van RC Harelbeke

Harelbeke zorgt voor veel gevaar voor het doel van Westhoek. Hier kopt Dylan Descheemaecker rakelings voorbij. © Bart

KVK Westhoek miste zijn start niet en won verdiend van RC Harelbeke.

In de vijfde minuut legde Vandermarliere de bal terug op Misiatu, die Gregory Loisel op links vond. Die controleerde de bal en schoot met links voorbij doelman Degrendel (1-0). Op het kwartier verkeek Hugelier een reuzekans door de bal van net buiten de grote rechthoek nipt over doel te knallen. Kort na het halfuur verloor Deloof de bal aan Pyck. Doelman Dumesnil had een uitstekende redding in huis op het schot van Pyck die vanuit een scherpe hoek moest trappen.

Kort voor de rust zette Pyck voor naar Vlieghe. Zijn voorzet werd door Selmani compleet gemist. De thuisploeg ging met een verdiende voorsprong de rust in. In de tweede helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar zorgden voor weinig doelgevaar. De thuisploeg kreeg vrij veel ruimte, maar sprong er slordig mee om. In de 58ste minuut ging Gregory Loisel door op links, maar Degrendel ging goed plat om de voorzet weg te werken. Op het halfuur was de vlugge Ternier de verdediging te vlug af. Zijn lobballetje werd door een teruggekeerde verdediger nog op de lijn gekeerd.

In het slotkwartier mochten Kouemaha en Sucaet hun opwachting maken, respectievelijk voor Gregory Loisel en Misiatu. In de 90ste minuut ging Delannoy alleen door maar zijn schot werd gered door Degrendel. In de extra tijd legde Ternier de eindcijfers vast toen hij een voorzet van Delannoy voorbij de bezoekende doelman trapte (2-0). KVK Westhoek won verdiend de openingswedstrijd maar de score had best groter kunnen zijn.

(EG)

KVK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Somay, Hugelier, Ternier, Vandermarliere (17′ Delannoy), Misiatu (75′ Sucaet), De Loof, Verkindere, Gregory Loisel (74′ Kouemaha), Yohann Loisel.

Doelpunten: 5′ Gregory Loisel (1-0), 93′ Ternier (2-0).