KVK Westhoek wint verdiend van FC Gullegem

Kouemaha van Westhoek wordt gestopt door Delrue van Gullegem. (Foto VDB) © (Foto VDB)

De thuisploeg had weinig moeite met een verdedigend ingesteld FC Gullegem. In de laatste tien minuten zorgde de thuisploeg nog voor een afgetekende overwinning.

De bezoekers startten heel defensief en hielden in de eerste helft iedereen achter de bal. FC Gullegem speculeerde op een tegenaanval maar stuitte telkens op een attente thuisverdediging. De thuisploeg domineerde het spelbeeld maar slaagde er zelden in om doelman Vanderbeken echt te bedreigen. Voor het kwartier trof gelegenheidsmiddenvelder Ternier bijna raak toen zijn voorzet nipt voorlangs ging. Halfweg de eerste helft zorgden de bezoekers voor het enige gevaar voor de rust. Een vrijschop van aan de grote rechthoek door Ntambue werd door doelman Dumesnil moeiteloos gestopt. Op het halfuur kreeg Kouemaha een unieke kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Op voorzet van Yohann Loisel kopte de spits hard op doel maar doelman Vanderbeken stond goed opgesteld. Kort daarop was het voor de thuisploeg dan toch raak. Delannoy trapte vanop rechts een vrijschop en de mee opgerukte Somay trapte de bal onhoudbaar in doel.

Nog twee treffers

Op basis van het veldoverwicht ging KVK Westhoek met een verdiende voorsprong de rust in. In de tweede helft kwamen de bezoekers met meer offensieve bedoelingen uit de kleedkamer. Wat in de eerste helft niet lukte, konden ze ook in de tweede helft niet forceren. Na een vijftal minuten belandde een boogballetje van invaller Romont wel op de kruising. Verder dan dat ene kansje geraakte FC Gullegem niet. In de laatste tien minuten scoorde VK Westhoek nog tweemaal. Op tegenaanval ging Sahuke op snelheid door en legde perfect af op Yohann Loisel die voor het tweede thuisdoelpunt zorgde. In de slotminuut legde een verdienstelijke Embrechts op pass van Yohann Loisel de 3-0 eindstand vast.

Doelpunten: 35′ Somay (1-0), 80′ Yohann Loisel (2-0), 89′ Embrechts (3-0).

KVK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Embrechts, Somay, Ternier, Delannoy (75′ Vandermarliere), Sucaet (46′ Gregory Loisel), Kouemaha (66′ Ihou), Verkindere, Sahuke, Yohann Loisel.