KVK Westhoek wint van RC Gent

Archief: Henry Sahuke Mandi van Westhoek. Foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Door die uitzege veegt KVK Westhoek de blamage na de nederlaag tegen SK Londerzeel weg.

De thuisploeg kreeg in de eerste minuut een doelrijpe kans via Waeghe, maar die mikte de bal naast de verste paal. Eén minuut later kwam KVK Westhoek op voorsprong. De vrije trap van Dellanoy werd door Gregory Loisel met de hiel in doel gewerkt. Halfweg de eerste helft maakte RC Gent gelijk toen een afgeweerde bal door Luyckx in de rebound werd binnen getrapt.

KVK Westhoek was amper bekomen van de gelijkmaker of het stond al op achterstand. Een vrije trap van De Bruycker werd door Munoz binnengekopt. Op het halfuur kreeg Embrechts na een hoekschop een open kans, maar hij trapte naast.

Strafschop feilloos omgezet

De bezoekers kwamen veel frisser uit de kleedkamer en zetten de thuisploeg gedurende de tweede helft onder druk. Dit overwicht resulteerde in twee doelpunten. Op het uur werd Sahuke door Delannoy in de diepte gestuurd en die mikte de bal met een volley in de verste bovenhoek. Kort daarop beging Caryn in de 16de minuut een fout op Delannoy en Ternier zette de stafschop feilloos om.

Tien minuten voor het einde verkeek thuisspeler Elewaut nog een doelrijpe kans. In de slotminuut liet Yohann Loisel een kans op een derde bezoekende doelpunt liggen. Door die uitzege veegt KVK Westhoek de blamage na de nederlaag tegen SK Londerzeel weg.

Doelpunten: 2′ Gregory Loisel (0-1), 23′ Luyckx (1-1), 25′ Munoz (2-1), 62′ Sahuke (2-2), 65′ Ternier pen. (2-3).

KVK Westhoek: Dumesnil, Embrechts, Hugelier (55′ Sahuke), Ternier, Vandermarliere (56′ Misiatu), Delannoy, Sucaet, De loof, Verkindere, Gregory Loisel (69′ Kouemaha), Yohann Loisel.