KVK Westhoek wint op bezoek bij RC Harelbeke

23/10/16 om 19:11 - Bijgewerkt om 19:08

Harelbeke verdiende meer maar kon ook thuis tegen KVK Westhoek niet winnen: het werd zondagmiddag 1-2 voor de bezoekers.

KVK Westhoek wint op bezoek bij RC Harelbeke

© VDB

Westhoek-trainer Bart Mauroo en spits Jörg Dutoit kwamen opnieuw in het hun bekende Forestierstadion. De wedstrijd was een kwartier oud toen Ternier na een lange bal alleen voor Merlier niet goed kon afdrukken, maar thuisverdediger Doornaert duwde de ogenschijnlijk gemakkelijk te redden bal onbeholpen in eigen doel. Kort daarop schoot Notebaert op doel, Dumesnil weerde af maar de reboundgoal van Descheemaecker werd afgekeurd wegens buitenspel. Lebsir schoot ook nog eens uit de draai over.

Harelbeke bleef nadien wel gevaarlijk en na een combinatie met Romont schoot Descheemaecker op de bezoekende keeper. Kort voor de rust schoot Notebaert twee keer op doel, evenveel keer redde Dumesnil in corner. Na de pauze oefende Harelbeke steriele druk uit, maar bij de eerste de beste tegenstoot scoorde Westhoek opnieuw. Dutoit zette na een vlotte combinatie Ternier op weg naar de 0-2 en de match leek beslist. Descheemaecker legde kort daarna een niet te missen kans naast een halfleeg doel.

Diezelfde Descheemaecker zorgde vijf minuten voor tijd voor hoop in de Harelbeekse harten toen hij een center van Selmani in doel verlengde. Aan de verdiende gelijkmaker geraakten de Ratten niet meer. Westhoek geeft zichzelf wat ademruimte door de driepunter, Harelbeke geraakt steeds verder in de problemen.

RC Harelbeke : Merlier, Vlieghe (78' Dessart), Romont (46' Maleon), Vercouter, Meerschman, Descheemaecker, Doornaert, Notebaert (66' Selmani), De Loof, Vanneste.

Westhoek: Dusmesnil, Euvrard, Van Damme, Dewilde, Bailleul, Robaeys, Dutoit (87' Verstraete), Rico, Callens, Ternier, Wittesaele.

Doelpunten: 17' Own-goal Doornaert 0-1, 63' Ternier 0-2, 85' Descheemaecker 1-2

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!