KVK Westhoek wint in de slotfase van SK Eernegem

© VDB
Redactie KW

KVK Westhoek deed wat het moest doen en won in de slotfase met een kopbaldoelpunt van Rico.

De bezoekers uit Eernegem zorgden voor het eerste gevaar in de vierde minuut toen een vrijschop van Pieters nipt over doel ging. Daarna volgden twee voorzetten van een bedrijvige Robaeys. De eerste voorzet werd te zwak door Staelens op doel getrapt. Bij de tweede voorzet had doelman Van Hullebus een goede redding in huis op het schot van Dutoit. Kort daarop pakte Dutoit uit met een knap staaltje techniek. Hij nam de bal aan, draaide zich vrij en trapte hard op doel, maar Van Hullebus redde met de voet. In de 37ste minuut mikte Dedeyne van ver op doel, maar zijn afstandsschot strandde op de deklat. Kort na de rust redde Ampe een afstandsschot van Denoo.

Daarna kwam KVK Westhoek twee keer goed weg op voorzetten van Pieters, maar telkens kon niemand bij de bal om af te werken. De thuisploeg ging verwoed op zoek naar een doelpunt. Rond het uur ging een afstandsschot van Van Fleteren nipt naast en even later zette diezelfde Van Fleteren voor naar Feys. Zijn schot ging voorlangs. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, tot Feys in de slotfase een hoekschop trapte en Rico hoger klom dan de bezoekende verdedigers en de winning goal binnen kopte.

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Van Fleteren, Feys, Winnock, Robaeys, Dutoit (88′ Verstraete), Rico (90′ Vandemaele), Staelens, Van Den Bergh, Malfait (46′ Wittesaele).

Doelpunt: 86′ Rico 1-0.

(dvdb – foto Bart)