KVK Westhoek wint gemakkelijk van streekgenoot KSCT Menen

© VDB VDB

KVK Westhoek had weinig moeite om met 3-0 te winnen van KSTC Menen. Yannick Euvrard scoorde een hattrick.

Het was wachten tot de 25ste minuut om de eerste echte kans te noteren, maar het was meteen ook goed voor een doelpunt. Middenvelder Blancke stuurde Lebsir in de diepte. De aanvaller was vlugger dan zijn bewaker en legde beheerst af naar de inlopende Euvrard die doelman Olievier met een grondscherend schot kansloos liet. Vijf minuten later volgde er een knap schot van bezoeker Santelé maar Carron redde uitstekend. Het was de enige kans die de bezoekers in 90 minuten bij elkaar voetbalden. Na de rust maakte KVK Westhoek eenvoudig de klus af. In de 49ste minuut zette Syx van op rechts voor. Euvrard was vlugger dan Vanaudenaerde aan de verste paal en tikte zijn tweede doelpunt van de middag binnen. Menen kwam niet meer in het stuk voor en slikte in de slotminuut nog een derde doelpunt. Diallo trapte de bal keihard op de deklat. Euvrard was er als de kippen bij om zijn hattrick volledig te maken. (dvdb)