KVK Westhoek wint ‘Garrincha Boxing Day tournament’ in Assebroek

KVK Westhoek won het tornooi. © foto ACR
Redactie KW

De ploeg uit de tweede amateurklasse klopte in de finale VW Hamme met 6-4 in een five-a-side indoortornooi.

Onder de noemer Garrincha maakte deze vorm van voetbal vorig jaar zijn intrede in de voormalige busstelplaats van De Lijn in Assebroek. Garrincha wordt gespeeld tussen twee ploegen van vijf spelers, op een klein kunstgrasveld van 30 op 15 meter, met boarding en een omhangend net zodat de bal nooit buitengaat. Dit zorgt voor flitsend, snel en attractief voetbal.

Op tweede kerstdag had de Garrincha Boxing Day Cup plaats. Acht ploegen speelden er een tornooi. In de A-poule was dit KV Kortrijk wit, KFC Izegem, KFC Eendracht Zele en Garrincha Squad. In groep B: KV Kortrijk rood, KAA Gent, KVK Westhoek en VW Hamme. Voornamelijk de eersteklassers traden met jongeren of beloften aan.

Groepswedstrijden

Na de diverse groepswedstrijden werden de halve finales betwist tussen KFC Izegem en VW Hamme (5-7) en KVK Westhoek – KV Kortrijk wit (11-5). In de kleine finale om de derde plaats won Izegem met 3-4 tegen KV Kortrijk wit. De ruststand was 2-0 maar rood-zwart herpakte zich. Vuza Nyoni, ex-Cercle Brugge en voor de gelegenheid bij Izegem, zorgde zowel voor de 2-2 als voor de golden goal op aangeven van Ayron Verkindere, ook al een gewezen speler van groen-zwart.

In de finale kwam titelverdediger Westhoek in de aanvangsfase twee keer op achterstand, maar maakte dit nog voor de rust goed: 4-2 onder impuls van Matthias Feys en Jorg Dutoit. De fusieploeg liep in het tweede kwartier uit tot 6-2. De twee tegendoelpunten in de slotfase bracht Westhoek echter niet meer in verlegenheid.

Yoshi Mariën

Yoshi Mariën van VW Hamme werd met 14 doelpunten topschutter tijdens het tornooi. Matthias Feys van KVK Westhoek werd net als vorig jaar verkozen tot beste speler. Zijn ploeg kreeg als winnaar van de Garrincha Boxing Day Cup een gratis teambuildingsnamiddag in het Brugse indoorvoetbalcentrum. Dinsdag 27 december heeft in Assebroek nog een provinciaal tornooi met 18 teams plaats.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier