“KVK Westhoek wil met een voorlopig beperkte kern bevestigen”

Op de foto herkennen we Geert Glorie, lid van de sportieve commissie en jeugdverantwoordelijke met nieuwkomers Gilles Lemaire, Hugo Legname, Armani Decock en Florian Petitprez. © EG
Redactie KW

Veertien blijvers, twee spelers uit de beloften en vier nieuwkomers. KVK Westhoek vatte de trainingen aan met een beperkte kern. Binnenkort kunnen er nog een aantal spelers bijkomen, vooral in het aanvallend compartiment.

“Positief is het feit dat we de meeste spelers van vorig seizoen bij elkaar konden houden“, vat trainer Hugo Vandenheede aan. “Daar tegenover staat dat de kern eerder bepekt is. Er mogen niet teveel blessures zijn of we komen zeker in de problemen. Vandaar dat we aan het uitkijken zijn om nog een aantal spelers aan te trekken. Maar we gaan niet overhaast te werk. Er is nog tijd tot eind augustus.”

De vier nieuwkomers tekenden wel present: Gilles Lemaire (KV Oostende), Hugo Legname (Muravera Calcio, Italië), Armani Decock (Cercle Brugge) en Florian Petitprez (RWDM). Arne Vanderhaeghe en Mohamed El Hajji maken de stap van de beloften naar de eerste ploeg. De gesprekken met Giovanni Delannoy (één van de duurste spelers vorig seizoen, nvdr) zijn nog aan de gang.

Raad van bestuur

Er voltrokken zich nogal wat wijzigingen in de raad van bestuur. Lander Dehaene wordt de nieuwe secretaris en vervangt Eric Neels. Ghislain Salomez wordt penningmeester. José Debusschere, Marc Vermeersch, Marc Debaenst en Reginald Vandevivere zitten niet meer in de raad van bestuur al hadden ze allemaal hun verdienste. VK Westhoek haalde wel Luc Vanthomme weg bij FC Poperinge. Vanthomme wordt sportief manager en kent het reilen en zeilen bij de club. Vanthomme was trainer van Ieper dat hij van tweede provinciale naar vierde klasse bracht.

Over de sportieve ambities liet trainer Vandenheede niet echt in zijn kaarten kijken: “Winkel Sport en Mandel United zijn de uitgesproken titelkandidaten. VK Westhoek moet tussen de eerste en de twaalfde plaats kunnen eindigen. De Beker van België (Croky Cup) kan interessant worden. De eerste ronde zijn we vrij. Zondag 12 augustus om 16 uur spelen we tegen de winnaar van het duel tussen SC Templeuve en SKV Zwevezele. Het kunnen vier thuiswedstrijden op rij zijn, attractief en leuk voor de supporters”, besluit TI Vandenheede.

(EG)