KVK Westhoek verliest nipt van nieuwe leider Rupel Boom FC

Kouemaha scoorde de 1-1 maar dat bleek niet genoeg voor KVK Westhoek. © VDB VDB

Ondanks de nederlaag tegen Rupel Boom FC speelde KVK Westhoek een heel verdienstelijke wedstrijd. Mits wat meeval had een gelijkspel tot de mogelijkheden behoord.

Beide ploegen uit de top van de rangschikking speelden een aangename en spannende wedstrijd. Vroeg in de match kwam Rupel Boom op voorsprong. Adesanya kreeg de bal aan de rand van de zestien en trapte zuiver in de benedenhoek binnen. Daarna kregen de bezoekers twee goede kansen. In de 11de minuut zette Delannoy voor tot bij Ternier, die vanuit een scherpe hoek nipt naast trapte. Halfweg de eerste helft zorgde diezelfde Ternier voor een knappe voorzet en de kopstoot van Kouemaha ging nipt over de kruising. Na het halfuur zorgde Kouemaha dan toch voor de gelijkmaker toen hij een voorzet van Ternier van dichtbij binnentrapte. De eerste helft werd gespeeld op een hoog niveau met quasi evenveel kansen voor beide ploegen.

Tweede helft

In de 51ste minuut kreeg verdediger Verkindere een gele kaart na het onnodig wegtrappen van de bal. Voor de ingang van het slotkwartier beging diezelfde Verkindere een sliding op Adesanya en scheidsrechter De Keyzer wees naar de stip. De strafschop werd door Mertens feilloos omgezet. KVK Westhoek moest met tien man de resterende 20 minuten volmaken. Toch was KVK Westhoek heel dicht bij de gelijkmaker toen Hugelier in de 86ste minuut een hoekschop trapte en Gregory Loisel de bal op de doellat kopte. In de slotfase profiteerde de thuisploeg van een aarzeling in de bezoekende verdediging en Mertens trapte van aan het penaltypunt de eindcijfers op het bord. Op basis van het aantal doelkansen had KVK Westhoek recht op een gelijkspel.

(EG – foto Bart)

Doelpunten: 7′ Adesanya (1-0), 34′ Kouemaha (1-1), 71′ en 90′ Mertens (pen.) 2-1 en 3-1.