KVK Westhoek staat op een zege van promotie na winst in Berlare

KVK Westhoek won de belangrijke wedstrijd op het veld van SK Berlare en heeft aan een overwinning tegen hekkensluiter Adinkerke genoeg om te promoveren.

KVK Westhoek was de beter voetballende ploeg en SK Berlare was vooral gevaarlijk op de tegenaanval. Na een korte studieronde kreeg de thuisploeg een reuzekans. Heirweg trapte een hoekschop en Vandenberg maakte een strafschopfout. Doelman Ampe redde echter de strafschop van Vandenhende. Even later ontsnapte KVK Westhoek opnieuw aan een achterstand toen een kopbal van Longueville op de deklat belandde. In de 25ste minuut beging Detlef aan de overkant een strafschopfout op Wittesaele. Dutoit trapte de penalty op de doelman en Wittesaele trof de paal in de herneming. De 0-0 bleef op het bord staan. Longueville trapte op het halfuur een inzenden van Poppe in het zijnet. Vijf minuten voor de rust redde Van Fleteren de meubelen voor de bezoekers door de doorgebroken Heirweg zuiver van de bal te houden. De beslissing viel dan in de tweede helft.

Sterke doelman

In de 52ste minuut trapte Euvrard in één tijd vanop 25 meter naar het thuisdoel en de bal ging via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Tien minuten later trof Vandenhende voor de tweede keer de doelpaal na een vrije trap van Dugardeyn. Twintig minuten voor tijd viel dan de beslissing. Rico werd in de zestien door de doelman onderuit gehaald en Robaeys zette de strafschop om: 0-2. In de 84ste minuut lukte Berlare echter de aansluitingstreffer toen Wilson een inzenden van Longueville aan de tweede paal binnen trapte. Twee minuten later hield doelman Ampe KVK Westhoek overeind toen hij de bal uit de voeten van de doorgebroken Munyaneza haalde. Door de vijfde overwinning op rij en het verlies van Dikkelvenne heeft KVK Westhoek het lot in eigen handen. Bij winst in de slotwedstrijd tegen het laatste gerangschikte Adinkerke promoveert het zeker naar de tweede amateurklasse.