KVK Westhoek schakelt SV Oudenaarde uit

Andel Sarr van Oudenaarde in duel met Henry Sahuhke, die wel de 1-0 scoorde. © Bart

Op geen enkel moment was het klasseverschil tussen beide ploegen merkbaar. Het was de thuisploeg die de betere acties bracht en verdiend won met 2-1. Zondag bekert VK Westhoek thuis verder tegen Excelsior Virton.

Tijdens de opwarming raakte doelman Dumesnil gekwetst aan de schouder en is vermoedelijk voor weken, misschien zelfs voor maanden out. Hij werd vervangen door de 18-jarige Gilles Lemaire, die zijn jeugdopleiding bij KV Oostende kreeg. De invallersdoelman liet zich op geen grote fouten betrappen.

In de aanvangsfase van de wedstrijd viel weinig te noteren. Westhoek nam wel het meeste initiatief maar kon geen echte kansen afdwingen. In de 17de minuut trapte Heirwegh een voorzet en Robaeys kon de bal in hoekschop wegwerken. Het was wachten tot na het halfuur vooraleer de thuisploeg doelkansen kon creëren. Yohann Loisel bediende Sahuke en doelman Dutoit bracht redding. In de daaropvolgende hoekschop, getrapt door Ternier, bracht de bezoekende doelman redding op een goede kopbal van uitblinker Misiatu. In de 35ste minuut had Misiatu een goede actie in huis, stuurde Legname op links door en Sahuke werkte de voorzet via de vingertoppen van de bezoekende doelman binnen: 1-0.

In de slotfase van de eerste helft vielen nog twee doelkansen te noteren. Thuisdoelman Lemaire had een goede redding in huis op een vrijschop van Heirwegh. Aan de overkant leverde de vrijschop van Ternier geen echt doelgevaar op. Westhoek ging rusten met een verdiende voorsprong.

Tweede helft

In de eerste minuut na de rust was de thuisploeg dicht bij een tweede doelpunt. Yohann Loisel passeerde twee verdedigers maar doelman Dutoit kon redding brengen op de strakke voorzet. Op het uur zorgde SV Oudenaarde twee keer voor doelgevaar. Een voorzet van Heirwegh werd door Sarr te zwak op doel gekopt. Vijf minuten later kwam de thuisploeg goed weg toen doelman Lemaire uitstekend in de weg lag voor Heirwegh aan de tweede paal kon scoren. Kort daarop was diezelfde Lemaire vlug bij de bal vooraleer Vervaecke kon afdrukken.

De beste kans voor Oudenaarde in de hele wedstrijd leverde de gelijkmaker op. Vervaecke mocht ongehinderd een voorzet van Wantens binnenkoppen: 1-1.

Trainer Vandenheede bracht daarop met Bah en El Hajji meer aan vallende kracht in de ploeg. Een tiental minuten voor het slot leverden die wissels het winnende doelpunt op. Vandermarliere bediende Ternier, die trapte de bal naar Bah die zich vrij draaide en in de verste hoek onhoudbaar binnentrapte: 2-1. In de slotminuut kwam Bah alleen voor de bezoekende doelman maar Dutoit redde het geplaatst schot. Door die verdiende overwinning mag VK Westhoek volgende zondag thuis verder bekeren tegen Excelsior Virton uit de eerste amateurklasse.