KVK Westhoek mikt op een rustig seizoen in de tweede amateurklasse

De bestuursleden poseerden graag met de vernieuwde technische staf en de nieuwe spelers. (Foto EG)
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Bij KVK Westhoek vond zondagvoormiddag de traditionele ploegvoorstelling plaats.

KVK Westhoek slaagde er vorig seizoen na een tumultueuze campagne alsnog in om de promotie naar de nieuwe tweede amateurklasse af te dwingen. Daarin hopen de Ieperlingen straks op een rustig seizoen. “We hebben ons doel bereikt en nu moeten we bevestigen”, sprak voorzitter Willy Lamaire. “We moeten tonen dat we een waardige ploeg voor tweede amateurklasse zijn.” Johan Tavernier, voorzitter van de sportieve commissie, trad hem daarin bij. “We willen uitgroeien tot een gevestigde waarde in deze reeks. We beschikken nu over een kern van 21 spelers, maar zijn nog op zoek naar een spits en een extra doelman.”

Tien nieuwkomers

Op de ploegvoorstelling tekenden negen van de tien nieuwkomers present. Enkel Jonathan Blondel ontbrak nog. De ex-middenvelder van Club Brugge is nog met vakantie en sluit eind juli aan bij de groep. De andere nieuwkomers zijn Christophe Callens, Jérémy Dumesnil en Maxim Bailleul (allen Coxyde), Kenny Van Damme (Adinkerke), Diego Dewilde (Eernegem), Arne Devisch (Winkel), Alandson Jansen da Silva (Gent-Zeehaven), Axel Deturck (KSV Roeselare) en Christian Belong (Kalken). Guillaume De Korte en Lowic Paridaen maken dan weer de overstap van de beloften naar de A-kern.

Nieuwe keepertrainer

Ook de technische staf ziet er dit seizoen helemaal anders uit dan vorig jaar. Enkel beloftentrainer Frederik Boutten is er nog steeds bij. Bart Mauroo heeft dit seizoen de sportieve touwtjes in handen. De ex-speler van onder andere SV Waregem en KV Mechelen was de voorbije seizoenen aan de slag bij KRC Gent-Zeehaven. Met Dave Van Moerkercke krijgt hij er een bekende assistent bij. Van Moerkercke was in het verleden al als T2 actief in het Crackstadion en was vorig jaar nog hoofdtrainer bij KVC Ardooie. De club had ook nog een primeur in petto. Olivier Jaecques wordt de nieuwe keepertrainer en is in die hoedanigheid de opvolger van Pedro Versavel, die overstapte naar KVV Coxyde. De Dikkebussenaar was de voorbije seizoenen aan de slag bij KFC Langemark en SK Westrozebeke.

(KPL)