KVK Westhoek kent rustige namiddag in Eernegem

Yannick Euvrard opende de score met een vrije trap. © Foto Bart

KVK Westhoek had weinig moeite met SK Eernegem. Het kwam met 0-2 winnen na goals van Euvrard en de ingevallen Robaeys.

KVK Westhoek schoot het felst uit de startblokken. In de eerste minuut dwong het meteen drie hoekschoppen op rij af. Tot tweemaal toe kon Van Fleteren gevaarlijk zijn. Vijf minuten later strandde een schot van Wittesaele op de dwarsligger. De bezoekers controleerden de wedstrijd, terwijl SK Eernegem het op de counter probeerde. Na 18 minuten werd het veldoverwicht van de bezoekers beloond. Schotte haalde Derrag onderuit. De daaropvolgende vrijschop werd door Euvrard onhoudbaar in de rechterwinkelhaak getrapt. Van Hullebus zat er nochtans dicht bij.

Iets voor het halfuur kon de thuisploeg een eerste kans bijeen voetballen. Een voorzet van Denoo werd door Pieters evenwel hoog over gekopt. Na de daaropvolgende intrap veroverde Dewilde de bal, hij zette voor, maar voor doel stond niemand goed geplaatst om iets met die bal te doen. Het was tekenend voor de namiddag van de thuisploeg. Een schot van Derrag op de paal was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de pauze startte SK Eernegem gretig. Aslami verschalkte Maertens, bediende Pieters, maar die laatste verkoos om nogmaals voor te zetten in plaats van zelf te schieten. Weg kans. Aan de overzijde verschalkte Van den Wittenboer bijna zijn eigen doelman, maar Van Hullebus keepte attent, tot tweemaal toe. Ook op een trap van Euvrard ging de goalie goed plat. Even later verdween een volley van Wittesaele langs de verste paal naast. De bezoekers regen de kansen aaneen, maar een tweede treffer bleef uit en dus zat de thuisploeg nog steeds in de wedstrijd. Pieters kon net niet bij een voorzet van Aslami en een vrijschop van Dewilde strandde in de muur. De wedstrijd kabbelde naar het einde en Van Hullebus moest nog driemaal gevat tussen komen. Eerst op een schot van Feys, later op een poging van Wittesaele en in de slotminuut op een schot van de ingevallen Vandemaele. Robaeys, een andere invaller, nam de rebound op de zestien in één tijd op de slof. Op diens poging had de thuisdoelman geen antwoord meer. Zo won KVK Westhoek al bij al vlot op het veld van SK Eernegem. (BV)