KVK Westhoek haalt Jonas Vandermarliere en Niels De Loof weg bij Ingelmunster en Harelbeke

© VDB
Redactie KW

Na het verzekeren van het behoud in tweede amateurklasse maakte KVK Westhoek nog twee transfers bekend. Jonas Vandermarliere komt over van OMS Ingelmunster, terwijl Niels De Loof reeksgenoot KRC Harelbeke verlaat.

KVK Westhoek maakt stevig werk van de kern voor volgend seizoen. De club ziet onder meer Elimane Coulibaly, Dieter Wittesaele, Yannick Euvrard en Darius Hillewaere vertrekken, maar heeft ook al enkele vervangers aangetrokken. Zo legde de club al Jochen Sucaet, Ayrton Verkinder, Giovanni Delannoy, Lauden Hugelier, Yohann Loisel, Gregory Loisel en Somay Moyengo vast. De afgelopen dagen kwamen daar nog twee namen bij: Jonas Vandermarliere en Niels De Loof.

Jonas Vandermarliere is een geboren Poperingenaar die carrière maakte bij de jeugd van Anderlecht. Hij was onder meer kapitein van de ploeg met Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre, maar een doorbraak in de eerste ploeg kwam er niet. Hij trok naar Zulte Waregem, waar hij vaak mocht invallen en ook Europees tot scoren kwam. Hij kon zich er evenmin helemaal doorzetten en zakte af naar de lagere reeksen. De afgelopen jaren verdedigde de middenvelder de kleuren van OMS Ingelmunster. Hij was er kapitein, maar kon niet altijd rekenen op een basisplaats. Nu versterkt hij het middenveld van KVK Westhoek.

KVK Westhoek haalt Jonas Vandermarliere en Niels De Loof weg bij Ingelmunster en Harelbeke
© VDB

Niels De Loof is een verdediger die de jeugdreeksen van Club Brugge doorliep. Hij kwam de voorbije seizoenen uit voor KRC Harelbeke, maar trekt nu naar Westhoek, waar hij onder meer het vertrek van Dylan Verstraete naar KSK Vlamertinge moet opvangen.

(JL – foto Bart)