KVK Westhoek en Sint-Niklaas komen niet tot scoren

© VDB VDB
Redactie KW

Sportkring Sint-Niklaas kwam naar de Westhoek voor een gelijkspel en haalde zijn doelstelling. De thuisploeg geraakte niet door het verdedigende blok.

De doelkansen in de eerste helft waren op één hand te tellen. In de 10de minuut rukte Robaeys mee op en doelman Merckx had weinig moeite met het schot. Het was wachten tot de 40ste minuut voor de eerste echte grote doelkans voor de thuisploeg. Hillewaere speelde Da Silva vrij, maar die besloot vanuit een scherpe hoek hoog en ver naast. Eén minuut voor de rust ging een kopbal van Jordi nipt naast. Sint-Niklaas kon daar weinig tegenover stellen. Doelman Dumesnil moest aan de overkant in de 35ste minuut alert reageren op een vrijschop van Osselaer. Dat was het enige gevaar dat de bezoekers konden creëren.

Na de rust trokken de bezoekers zich massaal terug voor eigen doel en speculeerden op de counter. KVK Westhoek haalde alles uit de kast, maar vond geen opening in de goed georganiseerde bezoekende verdediging. Hillewaere zorgde in de 58ste minuut bijna voor het verlossende doelpunt. De spits zette een aantal verdedigers in de wind, leek te gaan scoren, maar doelman Merckx had het geluk aan zijn kant en verhinderde het doelpunt. De bezoekende doelman onderscheidde zich in de 85ste minuut nogmaals op een vrijschop van Feys. De wedstrijd eindigde op een logisch gelijkspel en daar was Sint-Niklaas nog het meest tevreden mee.

(EG – foto VDB)

VK Westhoek: Dumesnil, Euvrard, Van Damme, Dewilde, Feys, Robaeys, Rico, Callens, Ternier, Hillewaere, Da Silva (64′ Verstraete).