KVK geeft na de pauze een 2-0-voorsprong uit handen tegen Racing Genk

KV Kortrijk heeft nagelaten om RC Genk in het verlies te duwen. Het domineerde de eerste helft, geruggensteund door een snelle 2-0-voorsprong. Maar een onkennelijk zwak KVK gaf na de pauze de voorsprong nog uit handen.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Keet pareerde een schot van Benjamin De Ceulaer, Buffel duwde de rebound naast. Het eerste gevaar van Kortrijk was meteen goed voor een doelpunt. Coulibaly kopte na negen minuten een vrijtrap van De Mets tegen een bezoeker, Pavlovic werkte de bal met véél hulp van doelman Van Hout tegen de touwen. Genk was nog niet helemaal bekomen van die opdoffer of het stond 2-0 achter. Een fout van Hyland op Santini in het strafschopgebied, De Smet trapte de elfmeter feilloos binnen. Daarna verwaterde de partij. Kortrijk vond het prima zo, Genk had al weinig vertrouwen en dat verbeterde er niet op. Een schot van Gorius was het enige doelgevaar uit het bezoekende kamp in die eerste helft.

In de eerste minuut na de pauze mocht ook KVK een uppercut van formaat verwerken. Buffel ging heel graag neer na een duel met Baptiste Martin en Van De Velde floot voor strafschop. Een serieuze compensatie voor de lichte elfmeter uit de eerste helft. Ook Gorius faalde niet. Genk putte hoop uit de aansluitingstreffer en trok richting doel van Keet, Kortrijk was na de pauze nergens meer. Halverwege de tweede helft kopte Cissé op hoekschop de gelijkmaker voorbij Keet en een minuut later lag Keet pal op een poging van dichtbij van Buffel. Veel had de partij na de 2-2 niet meer om het lijf. Een schot van Buffel vloog nog tegen de paal, maar de score wijzigde niet meer. Genk mag ondanks het gelijkspel toch naar Play-off 1 omdat concurrent Gent voor eigen volk verloor van Zulte Waregem.

In Play-off 2 speelt KV Kortrijk tegen Charleroi, Cercle Brugge en KV Mechelen. (CDW)