KVC Wingene sleept overwinning uit de brand tegen Dikkelvenne

Redactie KW

Tegen het ervaren Dikkelvenne had KVC Wingene het niet onder de markt. Met lange ballen werd het middenveld overgeslagen en leek het een wedstrijd ‘wie scoort die wint’ te worden.

In de aanvangsfase was Dikkelvenne de betere ploeg, maar ontsnapte hun snelle woelwater Mertens (D.) aan een kaart na een zware overtreding op Van Landschoot (W.). KVC moest zich vooral beperken tot verdedigen en de tweede bal was telkens voor Dikkelvenne. Het raakte niet uit de omknelling los en in minuut 26 moest Berquin een poging van de lijn keren. Rond het halfuur kwam de thuisploeg beter in de match, maar thuisdoelman Verhulst moest wel attent blijven. Na een vrij evenwichtige eerst helft met licht overwicht voordeel voor de bezoekers werd met een brilscore de rust bereikt.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, maar Wingene kwam tegen het spelbeeld op voorsprong toen op voorzet van Berquin de vaardige Brongniez zijn talenten demonstreerde. De bezoekers moesten nu wel komen en er kwam meer ruimte waarvan KVC probeerde gebruik te maken zonder echter grote kansen bijeen te voetballen. Dikkelvenne drong nog aan maar de Wingense organisatie stond pal.

(WD)

KVC Wingene – SC Dikkelvenne: 1-0.

KVC Wingene: Verhulst, Lahousse, Van Fleteren, Van Landschoot, Petrovic, Brogniez (88′ Pype), Lingier (75′ Leman), Kissi (90′ Van Craeyveld), Flederick, Hoornaert, Berquin.

Doelpunten: 54′ Brogniez 1-0,

Gele kaarten: Delaruelle en Mertens (Dikkelvenne), Hoornaert (Wingene).