KVC Wingene sleept een gelijkspel uit de brand

Bart Berquin scoorde het Wingense doelpunt. © (Foto VDB)
Redactie KW

De wedstrijd begon met acht minuten vertraging, enkele spelers van Lebbeke hadden de verkeerde kousen aan. Het werd een weinig begeesterende wedstrijd. Wingene geraakte maar niet in zijn spel maar slaagde er in om met tien de gelijkmaker te scoren.

KVC raakte moeilijk in zijn spel en het gestalterijk Lebbeke speelde met een goed gestoffeerd middenveld. Thuisdoelman Icket moest gepast plat op een aanval via spits Baras. Wingene was gevaarlijk toen Flederick net te kort kwam op een vrije trap van Brogniez. Ook Hoornaert was dicht bij een treffer. Op de tegenaanval besloot Van Der Jeugt net voorlangs. Naar het einde toe van de eerste helft werd iets bitsiger en pakten Kissi en Petrovic geel. Na een kleine 20 minuten pakte Petrovic zijn tweede geel. Lebbeke benutte enkele minuten later van zijn meerderheid en scoorde de opener via Deryck. Met tien man probeerde Wingene nog een vuist te maken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Op een tegenaanval stak Brogniez diep naar Berquin die de bal naast de doelman in het mandje legde. Er volgde een tumultueus wedstrijdeinde gekruid met 3 gele kaarten voor Lebbeke waaronder twee voor Deryck. Als er een ploeg de winst verdiende dan was het KVC.

(WD – foto VDB)

KVC Wingene: Icket, Lahousse, Van Fleteren, Demaitre, Flederick, Hoornaert, Berquin, Kissi, Petrovic, Van Landschoot, Brogniez.

Doelpunten: 57′ Bodart 0-1, 72′ Berquin 1-1.